FAQ

ZAŠTO BIH JA KORISTILA HIJALURONSKE FILERE?

Skoro svako može da koristi filere hijaluronske kiseline. Može se koristiti na različitim delovima lica kako bi se stvorili prirodni rezultati.

 • Ispravlja bore, nabore i ožiljke
 • Čini usne senzualnijim i punijim
 • Vaja i oblikuje konturu vašeg lica
 • Hidrira, puni i podmladjuje
 • Poboljšava tonus i elastičnost vaše kože

Pošto je hijaluronska kiselina prirodna supstanca koja se nalazi u našem telu, alergijske reakcije su veoma retke.

ZONE U KOJE SE UBRIZGAVAJU HIJALURONSKI FILERI

Bore su odmah ublažene i volumen u tretiranim delovima lica je podjednako obnovljen. Vaša koža je vidljivo sjajnija, mlađa i zdravija. Područja koja se mogu tretirati hijaluronskom kiselinom su: Privremene bore (kao bore od spavanja koje nestanu par sati posle buđenja) Nos Nazolabijalno udubljenje (udubljenje ispod nosa, a iznad usana) Marionetske linije Brazde na čelu Volumen obraza Perioralne linije Obim usana i konture Oval brade i lica

KAKO SE RADI TRETMAN HIJALURONSKIM FILERIMA?

Tretman je nehirurški. Potrebno je minimalno vreme oporavka, a rezultat je prirodan izgled. U zavisnosti od vaše kože i vaših želja, lekar će izabrati najpogodniji proizvod za vaše lice kako bi se zadovolje vaše potrebe i očekivanja. Zbog sličnosti sa hijaluronskom kiselinom koja je sastavni deo našeg tela ispitivanje na alergije je nepotrebno. Postupak je brz i jednostavan I traje od 15 do 30 minuta. Moći ćete da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima odmah posle tretmana.

DA LI JE TRETMAN HIJALURONSKIM FILERIMA BOLAN?

Tretman se radi veoma finim iglama i bol je zanemarljiv. Ipak, u zavisnosti od tretiranog područja i osetljivosti, pre procedure se može naneti anestetik krema.

KOJI SU MOGUĆI NEŽELJENI EFEKTI TRETMANA FILERIMA?

Zahvaljujući potpunoj bezbednosti i tolerancije na gelove hijaluronske kiseline, moći ćete da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana. Međutim, može doći do privremene nelagodnosti u vidu crvenila, otoka, modrica ili osetljivost na ubrizganog području. Ovi simptomi su uglavnom blagi do umereni i nestaju u roku od 7 dana. Kako biste sprečili oticanje možete na tretirano područje staviti oblog od leda.

KOLIKO DUGO ĆE TRAJATI REZULTATI TRETMANA FILERIMA?

Rezultati estetskog tretmana sa hijaluronskom kiselinom su dugotrajni, ali ne i trajni. U zavisnosti od proizvoda koji se koristi, područja ubrizgavanja i tipa kože, rezultati mogu trajati nekoliko meseci do godinu dana.

DA LI POSTOJE PREPORUKE KOD TRETMANA FILERIMA?

Da bi se smanjio rizik od modrica i krvarenja na mestu uboda, nedelju dana pre tretmana izbegavajte bilo kakve lekove protiv upala, jer to može produžiti krvarenje. Nakon inekcije nemojte se šminkati u narednih 12 časova i u nedelji koja sledi izbegavajte sunčanje ili visoke temperature.

KO NE SME DA KORISTI HIJALURONSKE FILERE?

Tretman sa hijaluronskom kiselinom ne smeju da koriste:

 • Pacijenti koji imaju tendenciju da razviju hipertrofično plaši
 • Pacijenti sa istorijom auto-imune bolesti ili koji primaju imuno-terapiju
 • Pacijenti preosetljivi na hijaluronsku kiselinu
 • Žene koje su trudne ili doje
 • Pacijenti mlađi od 18 godina
 • Oblasti na koži koje su pod zapaljenjem ili infekcijom